Nieuwsbrief
Staal gaat hét maken | Online lezen
STAAL nieuwsbrief November 2016
STAAL - gaat hét maken!
Inhoud
>   Tijdelijke Rechtbank Amsterdam
>   Renovatie 23 woningen, Groningen
>   Transformatie Werkspoor, Utrecht
>   Culinair centrum en hotel Zuidblok, Amsterdam
>   Herbestemming Groot Lab, Amsterdam
>   Yes!Delft Labs, Delft
100% circulair
Begin deze maand is de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam geopend. Voor het semi-permanente gebouw is vol ingezet op hergebruik van de bouwdelen. Aan de basis hiervan staat de stalen hoofddraagconstructie: volledig demontabel én remontabel.
Lees verder
Aardbevingsbestendig en energieneutraal met staal
Dat staal geschikt is voor het aardbevingsbestendig maken van woningen, is onlangs aangetoond in Delfzijl, Holwierde en Farmsum. In deze drie, door aardbevingen bedreigde plaatsen in de provincie Groningen zijn 23 bestaande rijtjeswoningen aardbevingsbestendig én energieneutraal gerenoveerd.
Lees verder
Eindeloze transformatie
Op initiatief van Overvecht Vastgoed en naar ontwerp van MONK Architecten is de voormalige, monumentale montagehal van Werkspoor in Utrecht omgevormd tot de ‘place to be’ voor evenementen en creatieve industrie. En de herbestemming duurt voort, anticiperend op nieuwe gebruiksbehoeften.
Lees verder
Hoogstandje in staal voor hospitality in de hoofdstad
Recht tegenover het Olympisch Stadion Amsterdam, verrijst Zuidblok: een nieuwe culinair centrum met hotel in één gebouw. Mede vanwege de forse uitkraging van de hotelverdiepingen (ruim 16 m) was een staalconstructie de logische keuze.
Lees verder
Transformatie door stalen injectie
Blok 1 van het voormalig laboratorium van Shell in Amsterdam is omgetoverd tot huisvesting van de Amsterdamse Hogeschool der Kunsten. Dankzij staal zijn de grote dans- en theaterzalen in en op het bestaande monument geplaatst.
Lees verder
Yes!
Yes!Delft gaat sinds begin september vergezeld van Yes!Delft Labs: een ‘incubatorgebouw’ aan de A13 met laboratorium- en kantoorfaciliteiten voor jonge hightech ondernemingen. Het staalskelet staat garant voor open, maximaal flexibele werkruimten.
Lees verder
Gegevens wijzigen  |  Doorsturen  |  Aanmelden  |  Afmelden